También en El Rincón del Protestón,un Blog de DEIA: http://blogs.deia.com/rincondelproteston/
Ongi Etorri - Bienvenue - Bienvenido - Welcome - Benvingut - Benvido -Benveniu - Benvenuto - Willkommen - Boa Vinda - Yookoso - Karibu - الصحة - Bine ai Venit - Bem Vindo - Välkommen - Velkommen - Irashai - Добро - пожаловать - Welkom - Välkommen - רוך הבא/ ברוכה הבאה/ ברוכים הבאים - Καλώς ήρθες - Vítejte - Dobrodošli - Fáilte, Tá fáilte romhat - स्वागत - خوش آمدی! / خوش آمدید! - Deuit mad deoc'h - Wolkom - Ласкаво просимо - ยินดีต้อนรับ - Kaj Bonvenon Ankaŭ - Fiţi bineveniţi - Witaj - Tervetuloa.

sábado, 10 de noviembre de 2012

EL CINTURÓ DE FERRO A UGAO (Por Sergi Cristóbal Jané)

L' any 2011 va néixer a la localitat biscaïna d' Ugao una associació que busca preservar el Cinturó de Ferro de Bilbao, un entramat de búnquers, túnels i trinxeres que tenien la funció principal de defensar a la població de Bilbao i a la seva indústria.

De la mateixa manera que passa amb Barcelona, Bilbao es troba totalment rodejat de muntanyes, i a través dels Gudaris es va fer una forta defensa de la Vila fins que va caure el 19 de Juny de 1937 en mans franquistes just després de la traïció d' Alejandro Goicoechea (el mateix creador del Talgo) a la Lehendakaritza presidida per José Antonio Agirre Lekube.

És una bona iniciativa la d' aquesta associació, a Barcelona sembla que s'ha tardat més en preservar els búnquers del Carmel, tot i que són també l'exemple de diversos moments viscuts per un país.

Feu click al link: http://discutamosunpoquito.blogspot.com.es/2012/11/el-cinturo-de-ferro-d-ugao.html

No hay comentarios: