También en El Rincón del Protestón,un Blog de DEIA: http://blogs.deia.com/rincondelproteston/
Ongi Etorri - Bienvenue - Bienvenido - Welcome - Benvingut - Benvido -Benveniu - Benvenuto - Willkommen - Boa Vinda - Yookoso - Karibu - الصحة - Bine ai Venit - Bem Vindo - Välkommen - Velkommen - Irashai - Добро - пожаловать - Welkom - Välkommen - רוך הבא/ ברוכה הבאה/ ברוכים הבאים - Καλώς ήρθες - Vítejte - Dobrodošli - Fáilte, Tá fáilte romhat - स्वागत - خوش آمدی! / خوش آمدید! - Deuit mad deoc'h - Wolkom - Ласкаво просимо - ยินดีต้อนรับ - Kaj Bonvenon Ankaŭ - Fiţi bineveniţi - Witaj - Tervetuloa.

jueves, 31 de enero de 2008

Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí.

L’associació d’Amics del Poble Saharauí de Xàtiva ha preparat les segones JORNADES DE SOLIDARITAT AMB EL POBLE SAHRAUÍ.

Enguany, l’any 2008 és l’Any Internacional per la Defensa dels Drets Humans en el Sàhara Occidental, i aquest poble està separat per l’anomenat Mur de la Vergonya, el qual separa físicament en dos al poble i al territori sahrauí.

És als territoris ocupats pel Marroc on sistemàticament es violen els drets humans més elementals i és per aquest motiu que volem organitzar de nou les Jornades de Solidaritat i així denunciar la situació en què es troba el poble sahrauí als territoris ocupats.

També volem denunciar les precarietats que passen als Campaments de Refugiats de Tinduf, on milers de saharuis esperen que 32 anys després, es complisquen les resolucions de Nacions Unides i així realitzar el referèndum d’autodeterminació que una i altra vegada boicoteja el govern marroquí.

Les Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí es desenvoluparan des de l’1de febrer al 7 de març de 2008. A la Casa de Cultura de Xàtiva, al Pati Cobert, començarem amb l’exposició fotogràfica “Sahrauís. Entre l’exili i l’esperança” que es podrà veure entre l’1 i el 23 de febrer de 2008. L’acte d’inauguració serà el divendres 1 de febrer a les 20 hores. Aquesta exposició ens aproximarà als costums, a les gents, al territori i la cultura del Sàhara Occidental.

El divendres 8 de febrer, a les 20 hores al Saló Noble es realitzarà una Taula Redona que porta per títol “Les nostres famílies visiten Tinduf” en la qual participaran la gent de la nostra associació que ha anat als Campaments en el darrer viatge de desembre de 2007.

Ens contaran les seues experiències, allò que van veure, les vivències en els Campaments de Refugiats de Tinduf i com fou aquesta trobada amb els nens i nenes sahrauís que passen l’estiu entre nosaltres i les seues famílies. Cal recordar que el passat mes de desembre 12 persones d’Amics del Poble Saharauí de Xàtiva van estar als Campaments.

Dins de les Jornades també s’ha organitzat un Cicle de Cinema sobre el Sàhara, que es realitzarà al Centre Cultural “La Olivera” (C/ Aben Ferro, s/n, antic Cinema Vernisa) que es desenvoluparan el dimecres 27 de febrer, fent-lo coincidir amb las proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) i el divendres 7 de març de 2008.

Aquestes pel·lícules-documentals es podran veure a les 20 hores. En aquestes Jornades comptem amb la participació de l’Associació Humanitària Internacional de Mislata (A.HU.I.M.), del Centre Cultural “La Olivera” i amb el suport de la Caixa Popular i de l’Ajuntament de Xàtiva. Des de la nostra Associació sols ens queda convidar a totes les entitats i ciutadans/es que vulguen conéixer la realitat Sàhara a participar d’aquestes Jornades.

FUENTE: Paco Benito, Secretari d’Amics del Poble Saharauí de Xàtiva.
MÁS INFORMACIÓN EN: Associació d’Amics de Poble Saharauí Centre Cívic “La Ferroviària” Plaça Espanyoleto, s/n ,46800 Xàtiva (La Costera). Tel. 664 380 003.
amicsaharaxativa@hotmail.com

NOTA DEL EDITOR: EN EL ARCHIVO HISTÓRICO DE ESTE BLOG DISPONEÍS TAMBIÉN DE ARTÍCULOS RELACIONADOS CON LA RASD Y CON LA CAUSA DE LA NACIÓN SAHARAUI.

No hay comentarios: